top of page

OMGEVING

Ontdek de geschiedenis en de direct omgeving

De streek De Langhe is met name bekend van druivensoorten als Nebbiolo (Barolo en Barbaresco), Barbera (Barbera d'Asti), Moscato en Arneis, Favorite en Cortese. Vele soorten fruit en kazen behoren tot favoriete nagerechten. In het najaar en winter staat er veel wild op het menu en natuurlijk truffel.

De rijke historie van de streek is terug te vinden in de vele kastelen, burchten en inmiddels ook ruïnes op de toppen van de heuvels en bergen. Festivals in de zomer zijn rondom deze historie georganiseerd.

 

Het kasteel van Saliceto stamt uit de Middeleeuwen en is ooit een burcht van de Tempeliers geweest. Deze verzamelden zich hier om op Kruistochten te gaan. De heuvels zijn tot begin 20e eeuw gebruikt voor wijnproductie, hazelnoten en veeteelt. De aantrekkingskracht van de industrie ronde Turijn en de havenstad Genua nam toe en de streek raakte in verval. Vanaf midden jaren '80 tot nu zet de regio steeds meer stappen zowel terug in de tijd door de rijke historie te belichten als de specifieke wijngebieden her te ontwikkelen. De dorpen en stadjes zijn sinds 2010 steeds verder kleurrijk gerenoveerd, de hazelaars zijn terug en de infrastructuur verder verbeterd.

Saliceto is een dorp van 'boeren en buitenlui'. Er wordt nog steeds vee gehouden en er zijn veel noten- en fruittelers. Het dorp herbergt enkele kleine eetgelegenheden, barretjes met ijsjes, coöperatieve slagerij, supermarkt en een apotheek.

In de aangrenzende dorpen tref je een 'intercity' treinverbinding aan naar de kust en Turijn en een prachtig en gezellig gemeentelijk zwembad.

bottom of page