top of page

Winter

Ook de winterperiode is bijzonder in Piemonte.

November & december

Op een uurtje rijden naar het westen ligt het skigebied 'Mondole ski' dat uit drie verbonden gebieden bestaat (Frabosa Soprana, Prato Nevoso en Artesina). De voorzieningen zijn eenvoudig en de pistes rustig.

Er zijn diverse skischolen met ook Engelssprekende leraren en leraressen, te boeken voor een privé-lesje. Kijk op:

De bossen rondom Casa Barbabella kleuren vanaf oktober tot medio november. De ochtendmist lost prachtig op in het winterzonnetje en met een beetje geluk lunch je op het terras in de zon. Bij regen kun je in het huis genieten van de warmte van de allesbrander in de gezellige woonkamer, een dvd kijken of een boek lezen en met de kinderen één van de vele spellen spelen aan de lange keukentafel.

12.jfif

Ook is de zon vaak maar een half uurtje van het huis te vinden aan de stranden van de Middellandse Zee...

Kerst en Oud-en-Nieuw zijn bijzonder in Italië; uitgebreide diners en veel gezelligheid in de restaurantjes!

15.jfif

Januari & februari 

13.jfif

Dit zijn de maanden van 'il tempo bruto'. Wind, mist, regen en sneeuw zorgen voor echte winterse taferelen. De 'pelletkachel' en de houtkachel opstoken dus. 

En buiten: sleeën op de helling van het land, sneeuwballen-gevecht en een sneeuwpop maken op het terras. Lekker stadjes bezoeken en natuurlijk: skiën!  

14.jfif

In maart en april laat de zon zich al geregeld zien en lopen de temperaturen overdag snel op tot zo'n 20 graden. Wisselvallig is het in de heuvels natuurlijk ook; het voorjaar is heel mooi groen rondom Saliceto. En aan het strand is het heerlijk toeven...

16.jfif
17.jfif
18.jfif

Uitzicht vanaf de Monte Malenotte op de vlakte, logo van Frabosa en de piste van de Monte Malenotte

Ook in de voorjaarsvakantie kan er vaak nog worden geskied.

Na de zeer betaalbare winterpret kun je in de buurt lekker dineren of nog even naar de Outlet van Mondovi (Mondovicio). En in alle rust en ruimte lekker bijkomen en slapen in Casa Barbabella.

Maart & april

bottom of page