top of page

Dorp en directe omgeving

Het huis heeft vrij uitzicht op het dorp dat 2 minuten rijden of 10 minuten lopen is over de steile weg.

Het dorpje Saliceto telt 1500 inwoners en heeft alles wat je nodig hebt voor de eerste levensbehoeften: een bakkerij, slagerij, supermarkt, een pizzeria en een restaurant, twee barretjes en een apotheek.

Het vermelden waard is een cafeetje, speeltuin en een speelveld met doelen om te kunnen voetballen of basketballen wat tesamen ‘Area Verde’ wordt genoemd. Het ligt onder aan de weg die naar het huis leidt.

Saliceto kent een rijke historie van Tempeliers waar het kasteel nog een overblijfsel van is met twee kerken.

De gebouwen ogen imposant hoewel wat vervallen.

Op de grens met een ander dorp, Camerana, op 5 minuten, rijden ligt een super schoon openbaar buitenzwembad, met een apart kinderbad, met een prachtig uitzicht.

Tevens is er een antiek stationnetje aan de overkant van het dorp (5 minuten rijden) waar 'n paar keer per dag naar het noorden (anderhalf uur naar Turijn) en naar het zuiden (drie kwartier naar Savona) een trein vertrekt.

In de directe nabijheid in Ligurie liggen Cengio en Millesimo. Dit zijn grotere dorpen met grote markten, supermarkten, restaurants en leuke beziens-waardigheden. In Piemonte zijn de nabij gelegen dorpen Monesiglio en Prunetto een bezoekje waard voor hun burcht en kasteel.

De route Napoleon loopt langs het huis de heuvels in het is tegenwoordig een wandel-/mountainbikeroute.Deze loopt langs de grens van het land van het huis en leidt naar het dorp of dieper de heuvels in.

Het plein van Asti, castello di Bubbio, 'borgo' van Prunetto en truffel & pasta winkeltje in Alba

bottom of page