top of page

Ligging en meer

Ligging:

Het huis heeft vrij uitzicht op het dorp Saliceto dat 2 minuten rijden of 10 minuten lopen is en ligt volledig vrij met een grote mate van privacy.

Het eerstvolgende huis ligt op 200 meter afstand. Hierdoor heeft u een prachtig vrij uitzicht op het dorp, de bergen en de valleien.

Toegang tot het huis is zeer eenvoudig: het ligt aan een rustig doodlopend asfaltweggetje.

Centrale ligging:

In het dorpje zijn alle voorzieningen aanwezig voor dagelijkse levensbehoeften en ook speelveld, restaurantjes en om te bezoeken kasteel en kerk.

Een super plek is het openbare buiten zwembad in het naast gelegen dorp met babaybadje en groot bad. Lekker dollen in het water is toegestaan, hippe muziek en lekker eten en drinken.

De kust is een half uurtje rijden. Net als bijzondere stadjes als Mondovi en Santuario Vicoforte. Typische Piemontese steden Alba, Acqui Terme en Turijn bereik je na prachtige tochtjes van een ruim een uur. Een uurtje langs de kustweg met de zee aan de Zuidkant en je komt in Genua aan.

Milaan, Nice en Monaco zijn op twee en een half uur rijden goed mogelijk, voor een dag of meerdaagse trip.

Routebeschrijving:

Locatie op de kaart:

De afstand vanaf Amsterdam bedraagt 1250 km. Diverse routes met auto of vliegtuig zijn mogelijk.Hier volgt een rangschikking op snelste routes met de auto (12 a 13 uur):

Via Zwitserland en de Gran San Bernardus tunnel (of pas) of de via Gothard tunnel/pas. Via Frankrijk en de Frejustunnel of Mont Blanc tunnel. 

Vliegen kan met KLM, Easyjet en Transavia op Turijn en Nice (nog 1,5 uur per auto naar Saliceto) of Milaan (nog ruim 2 uur met de auto naar Saliceto) voor rond € 150/retour ticket. Genua (duurder) en Pisa (verder) zijn ook mogelijk.

Het weer:

Saliceto kent een gematigd klimaat. Het dorp ligt aan het begin van de Valle Bormida, het klimaat naar het Zuiden is meer Middellandse Zee klimaat en naar het Noorden een meer landklimaat.

 Uitzicht op de fruitbomen, op de hangmat en vanaf de waterput op de heuvels rondom Casa Barbabella

bottom of page