top of page

Ligurie

Op een half uur rijden:

Op 20 minuten van het huis is een klein stuwmeertje te vinden (Lago d’Osiglia) waar je heerlijk kunt zwemmen, roeien of waterfietsen. Ook lekker en leuk voor de lunch!

Een bezoek aan het strand is een echte aanrader. Het strand van de Bloemen Riviera aan de Middellandse Zee van Savona ligt op een half uur rijden en dat van Noli of Spotorno is op drie kwartier rijden. 

Savona is een grotere plaats met een haven wat geen hele mooie badplaats maar wel met een superlocatie...

en een leuk centrum. Spotorno en Noli zijn precies zoals je een echt Italiaans kuststadje voorstelt: leuke tentjes, flanerende Italianen en lekker ijstentjes. Het dorpcentrum van Noli is prachtig. 

Omgeving:

Aan de kust bevinden zich de grotten van Toirano.

De officiële benaming is de Golf van Genua en strekt zich van uit Monaco tot Genua. Een autorit langs de kust naar het Oosten dan wel Westen is dan ook zeker de moeite waard!

Genua leent zich goed voor een dagtrip. De stad kent een leuk historisch centrum, een prachtig uitkijkpunt boven de stad waar je met een klein kabelbaantje kunt komen en een sfeervolle historische haven. 

In de haven bevindt zich ook het aquarium met bijzondere zeedieren.

Voorbij Genua ligt Cinque Terre (Unesco werelderfgoed). Vijf ‘hangende’ dorpen aan de rotsen boven zee. Vlakbij La Spezia ligt Portovenere met een prachtig authentiek haventje en een volledig intact Middeleeuwse maritieme vesting.

De dieren in het aquarium van Genua

bottom of page