-
Enkele gastervaringen... 

Zomer ervaringen

Zomer 2019

"We hebben hier een hele mooie week vakantie gehad. Genoten van het uitzicht en de tripjes naar het zwembad (Camerana +/- 10 minuten hier vandaan) het meertje bij Osiglia (+/- 40 minuten rijden), dagje Alba en op zondag hier in het dorp een tour gehad door 't kasteel van Saliceto en verschillende kerkjes (alleen dus op zondag om 15u en om 16.30u) wel alleen in het Italiaans :-)). Ook het zwembad opgezet en genoten van verkoeling en het uitzicht.
Wij hebben ons goed vermaakt. Dankjewel voor dit mooie huis."

"Wij hebben hier met ons viertjes twee heerlijke weken gehad. Het huis en de omgeving zorgen voor een aangename ambiance om tot rust te komen. Het zit hem in de kleine dingen; het zachte geklingel van het carillon in de ochtend en avond, het verzamelen en spelen met de hazelnoten door de meiden, de rust op de heuvel, de schitterende omgeving met leuke slaperige dorpjes in de heuvels. Het huis is perfect uitgerust met alles wat je nodig kan hebben. We zullen het huis gaan missen en zijn zeker van plan terug te komen"

"Wederom een heerlijke vakantie gehad in Casa Barbabella! Twee tips: 
- met de trein naar Turijn (1,5 uur)  vanaf Cengio, het volgende dorp
- Voor de wielerliefhebbers zoals wij: bezoek in Millesimo Marchisio Bici (Pinarello, Trek, Giant)."

Zomer 2018
"We hebben een heerlijke week gehad met elkaar en van jullie huis en de prachtige omgeving! Echt een feestje om in jullie huis te verblijven zowel voor de kids als voor ons. De tijd is voorbij gevlogen!"

"Heerlijk huis, werkelijk van alle gemakken voorzien. Veel kinderspeelgoed. Hangmat. Zeer vriendelijke eigenaar, makkelijk toegankelijk bij vragen."

Zomer 2017

"De reis via de Gran San Bernardino is goed verlopen, was een hele mooie route. Wat is Casa Barbabella een mooi huis met een schiterend uitzicht, het bevalt ons erg goed!"

"Heerlijk vakantiehuis met een prachtig uitzicht over het dorp Saliceto. Huis van alle gemakken voorzien, prachtige tuin en prima bedden! Veel mogelijkheden voor uitstapjes in de regio. Enorm genoten!
"Dag, Pieter en Antoinette, 

"We zijn nu een week in Italië en wat een fijne plek! Jullie huis is fantastisch, schoon, ruim en van alle gemakken voorzien. Top! We zijn in Nice, Monaco, Noli, Savona en Genua geweest, prachtig. Voor ons wel wat te druk maar hoe fijn is het dan thuiskomen in een oase van rust en met een heerlijk wijntje de dag af te sluiten.
De kleine dorpjes zijn ook leuk en we hebben al veel gezien van de omgeving. Milaan staat ook nog op de agenda. Alle info van huis en omgeving is ook top!
We genieten volop van deze mooie plek!
 
Groetjes uit zonnig Italië, Arrivederci!" 

Augustus 2016

"We hebben ontzettend genoten in Casa Barbabella. De ligging is ideaal voor het bezoeken van de Ligurische kust (45 min rijden) en de schitterend steden en dorpjes in Piemonte.

In dit huis is werkelijk aan alles gedacht. Meer dan voldoende tuinmeubilair, trampoline, zwembadje en zandbak voor de kinderen. Binnen een uitgebreide keuken en gezellige zithoek. Boven staan dozen vol kinderspeelgoed, zodat die zich ook binnen goed kunnen vermaken. De bedden en de badkamers zijn ook prima in orde."

Augustus 2016

"Wij hebben een fantastische tijd gehad in Casa Barbabella! Mooie omgeving, veel te zien, dichtbij een paar mooie echt Italiaanse dorpjes, 30 min van strand Middellandse Zee, op rij-afstand van Genua en Turijn en mooie wijngebieden. Wij waren erg verrast door het huis zelf - de foto's doen het geen recht... In het echt is het veel luxer en authentieker. Lekkere eetkeuken, fijne zitkamer (zeker voor Italiaanse begrippen ;)), goede bedden en perfect sanitair. Stuwmeer dichtbij was ook heerlijk met trapfietsen en een topbarretje. Verhuurder is geweldig! Zowel qua info vooraf, maar ook goed bereikbaar voor vragen. Loste alles in handomdraai op. Zwembadje (opblaasbaar) voor kinderen bij het huis is erg handig, net als de trampoline en de DVDs/WIIu. Kortom, voor ons en onze kinderen een topvakantie!"

Zomer 2013
 
"Na twee heerlijke weken in de zomer van 2013 in jullie vakantiehuis zijn wij weer thuis aangekomen zaterdag. We hebben genoten van de prachtige omgeving, de rust en ook het niet toeristische Italië! Heerlijk ook met het mooie weer, en het fijne huis. Ook voor de kinderen was het heerlijk dat er zoveel speelgoed en ook buiten veel speelmogelijkheden waren. We hebben alleen geen internet verbinding kunnen krijgen, het werkte bij ons op de laptop niet, dat was lastig voor ons. En wat ik erg miste was een vriezer, voor eventueel ijs en voorraad op te slaan. Verder was alles prima voorelkaar!
 
Echt een aanrader voor onze familie en kennissenkring!"

PS een vriezertje is aanwezig sinds 2014 en de internetverbinding is door een nieuwe mast op de heuvel snel.
 
Zomer 2013
 
Juli 2013 "Sehr geehrte Familie Heddema  Vergangenen Juli durften wir für zwei Wochen in ihrem schönen Haus unsere Ferien verbringen. Es waren schöne und erholsame Tage! An dieser Stelle möchten wir uns nochmals herzlichst bedanken für alles! Wir werden ihr Haus und alles drum herum in guter Erinnerung behalten. Ihre Adresse werden wir aufbewahren und ev. bei Gelegenheit wieder auf sie zurückkommen. Sicher ist es eine Adresse, die wir gerne weitergeben und auch andern empfehlen können. Wir sind ja per Zufall auf ihre Homepage geraten und werden diese gerne weiter verfolgen.   Es fehlte uns beiden Familien an nichts. Ihr Haus ist gut und grosszügig eingerichtet. Es ist ein Bijou, so, wie es dort steht, oben am Dorf. Wir trafen alles fein-säuberlich und frisch geputzt an. Es hatte genügend Wäsche zur Verfügung. Ansonsten schätzten wir die Waschmaschine und machten Gebrauch davon. Gerade mit den Kindern war diese ab und zu von Vorteil. Mit unseren vier Kindern im Alter von 1, 2, 4 und 6 Jahren konnten wir eine unbeschwerliche Zeit geniessen. Der grosse Platz im und ums Haus, die vielen Spielmöglichkeiten und –angebote luden oft ein, sich daheim zu verweilen und so die Sonne zu geniessen. Für die Kinder reichte das kleine Bassin draussen (noch) aus und wir brauchten nicht mehr. Ansonsten bietet die nähere oder weitere Gegend ja Alternativen und andere Möglichkeiten an. Wir schätzten ihre seriöse Art. Es klappte alles bestens! Sie waren zu erreichen, als es z.B. ein „Notfall“ mit dem Geschirrspüler gab. Sie waren überhaupt vor, während und nach unseren Ferien sehr gute Ansprechpartner und zeigen Interesse. Toll und weiter so! Für das uns entgegengebrachte Vertrauen danken wir.  Wir wünschen der ganzen Familie alles Gute und Beste. Mit „casa barbabella“ wünschen wir weiterhin viel Erfolg und gutes Gelingen.   "

 
 

Voor- en najaar ervaringen


April 2018
"Week geboekt voor Casa Barbabella. Wat een mooie plek en wat een fijn huis om te verblijven (heerlijke douche!) mooi uitzicht.
Wat uitstapjes gedaan, oa Noli, mooio stadje wel ontzettend druk, lang zoeken naar een parkeerplaats. 
We hebben de eerste dagen prima weer gehad. Vanaf dinsdag koud en regen... Lekker gelezen en Italiaans gekookt. 
We hebben het heerlijk gehad!
Dank Pieter en Antoinette!"


"Wat een heerlijk huis op een mooie rustige plek. Verhuurders zijn zeer meedenkend en attent. Buiten verschillende zitjes zodat je zowel zon als schaduw hebt. Genoten van het uitzicht en het huis en de fijne douche!"

September 2017
"Wat een prachtige plek mopi uitzicht, prachtig huis, heerlijke douche en voor eind september nog mooi weer. Wij hebben 2 heerlijke weken gehad en het was geen straf om af en toe thuis te blijven.
De omgeving verkend, let niet altijd op de navigatie, bij ons at (ze) er regelmatig naast, maar soms ook weer verbijsterend goed. Kortom we hebben de hele kleine weggetjes gezien... Gelukig is er weinig verkeer en zo kom je nog een ergens. Tips:
- maandag is er een grote markt in Savona
- Mondovi met het treintje naar het stadje en daarna een bezoek aan de koepel van Vicoforte.
Voor ons zit het er weer op, kijken met genoegen terug."

Juni 2017
"We hebben een heerlijke week gehad, tips voor uitstapjes hebben we niet...het allerfijnste was steeds weer het thuiskomen!! Een genot om hier te mogen verblijven"

Juni 2017
"We hebben 2 keer 1 week een huis gehuurd in Piemonte. Dit was de eerste week, het 2e huis krijgt het moeilijk omdat dit huis niet te overtreffen is. We wachten het af!!
Zoals iedereen hebben we dagelijkse tochten gemaakt naar het binnenland en naar de kust.
.... Tot slot: het huis is prachtig verbouwd en heel comfortabel. Goed gedaan!"

Mei 2017
"Wat hebben we genoten van deze vakantie! En mooi huis, prachtige omgeving en super rustig. Precies wat wij in gedachten hadden.
Voor ons geen straf om op deze 'berg' te vertoeven.
Reeen gespot, massa's vlinders en natuurlijk hagedisjes die soms een strijd met elkaar voerden. 
Het dorp is makkelijk bereikbaar en aardige mensen.
Voor ons hoeft het niet meer dan dit...
Dankjewel Pieter en Antoinette.

Ps chapeau voor de metamorfose van de bouwval naar dit mooie huis"

Mei 2016

"Wat een heerlijk huis daar boven op de berg. Het huis is schitterend opgeknapt, alle voorzieningen zijn aanwezig, in de tuin kun je heerlijk zitten (of in de hangmat liggen) en het dorp met winkels en restaurantjes is vlakbij. De omgeving is geweldig: naar het strand is het een half uur rijden en als je de andere kant op rijdt richting Turijn kom je langs de prachtigste dorpjes en is het uitzicht op de Alpen adembenemend. Wij hadden een heerlijke vakantie (met ons gezin met tieners)!"


September 2015

"Bij Casa Barbabella is het GENIETEN met hoofdletters.

Wij (oma, opa, dochter, schoonzoon en kleinkind van 2,5 jaar) hebben 2 weken genoten van onze vakantie in deze casa.

De contacten met de eigenaren zijn prima.

Van tevoren kregen we een duidelijke handleiding over het gebruik van de apparatuur en talloze tips.

Ook tijdens het verblijf is een goed contact met de eigenaren mogelijk. Een vraagje wordt snel beantwoord.

Het huis zelf voldeed aan alle (hooggespannen) verwachtingen.

Veel comfort, van alle gemakken voorzien, goede bedden en geweldige terrassen met prima stoelen en banken en een hangmat.

Kleindochter heeft veel gebruik gemaakt van de trampoline!

Het is al eerder gezegd, maar dit is een van de beste (zo niet de beste) vakantieadressen die wij kennen (en dat zijn er heel wat).

Het huis ligt even boven het dorp Saliceto in een mooie en rustige omgeving. Je loopt zo vanuit het huis het bos in.

In de directe omgeving zijn een paar aardige plaatsen. Een aantal zijn al genoemd op de website en handleiding. Wij vonden ook Carcare (met Lidl die op zondag open is) Ceva en (wat verder weg) Mondovi erg leuk.

Omdat het achterin zitten in een auto niet voor iedereen even leuk is op bochtige (wel heel mooie) weggetjes zijn wij een aantal keer gereden via de tolweg.

Je kan bij Millesimo de tolweg nemen. Wel wat om maar het rijdt comfortabeler.

Wij kijken met veel plezier (en heimwee) terug op een bijzonder geslaagde vakantie.

Van harte aanbevolen."

Juni 2015

'We hebben een fijne vakantie gehad in casa Barbabella. Al heel wat huizen gehuurd in verschillende landen maar barbabella is een van de mooiste.

We hebben het vakantiehuis gemakkelijk gevonden, we hebben ook geen probleem gekend onderweg, we zijn langs Frankrijk gereden en dan de Fréjus-tunnel. Graag willen we jullie nog even proficiat wensen met het prachtige huisje, het heeft jullie veel werk gekost, maar het resultaat mag gezien worden.
Voor ons was het wel even aanpassen, wij spreken geen Italiaans, en aangezien de streek niet echt toeristisch is en de mensen weinig Engels spreken, was het soms moeilijk om ons uit te drukken maar we zijn er tocht telkens in geslaagd met de nodig gebarentaal.
We hebben verschillende uitstappen gemaakt naar Genova, Turijn, Alba, Acqui Therme, Noli en Monaco.
Monaco is eigenlijk maar op twee uur rijden en was zeker de moeite om eens te bezoeken.
We zijn ook een dag naar Turijn geweest met de trein, dit is ook allemaal vlot verlopen, maar misschien een tip voor andere bezoekers, je moet je treintickets best op voorhand kopen in La Stampa (dit wisten wij niet en het was toch even uitzoeken hoe we nu aan tickets gingen geraken) en er gaat een rechtstreeks trein die vertrekt uit Cengio, misschien is dit nog gemakkelijker dan te vertrekken uit Saliceto.
We hebben ook een bezoek gebracht aan het kasteel van Prunetto, heel onverwacht, we waren op de terugweg van Alba, zijn we daar gestopt. Het was een grote meevaller, er was een Engelstalige gids en overal was er animatie voorzien, kleine toneeltjes, dit is echt een aanrader om te bezoeken. Dit geanimeerd bezoek kan enkel de zaterdag en zondag. Ook het uitzicht daar is adembenemend.

Wij hebben een fantastisch tijd beleefd in Saliceto, bedankt en misschien tot een volgende keer.'

Mei 2015

"Wij hebben twee weken genoten van ons verblijf in Casa Barbabella. Geboekt via de Nederlandse eigenaren zelf. Een huis voor 8 personen, dus met zijn tweetjes een zee van ruimte. Het huis is mooi hoog gelegen met uitzicht over het dorpje Saliceto. Veel ruimte in en om het huis. Overal zon en schaduwplekken. Kersenbomen en kruidentuintje voor gebruik. Volop hagedisjes, mooie bloemen en vlinders. Een prachtig plekje dus! Huis is compleet ingericht met o.a vaatwasmachine, vriezertje, oven, dvd en prima internetverbinding. Locatie is op de grens van Ligurie en Piemonte. Je kunt dus richting kust maar ook de binnenlanden in. Turijn en Genua zijn leuk voor een dagtrip. Verder heel veel mooie Italiaanse dorpjes te bezoeken. Lekker eten, fijne Italiaanse sfeer en mooi weer. Dit huis en Ligurie/Piemonte zijn een echte aanrader!"

Najaar 2014

"We wilden jullie nog wat uitgebreider informeren over ons verblijf in jullie vakantie woning.
We hebben allemaal enorm genoten en een echt vakantie gevoel gehad.
Voorheen gingen we vooral met de kinderen ( nu 8,7 en 3) naar center parcs, omdat daar enkele activiteiten zijn voor de kinderen en je ze ook aan een programma kunt laten deel nemen, zodat je zelf even “vrij” bent J. Maar een “vrije” vakantie, dus niet op een park en verder weg bleef toch trekken, zodoende op zoek gegaan naar iets geschikts en kwamen we jullie vakantie huis in Italië tegen. Spannend, want hoe gaat zo’n reis (12 uur rijden is behoorlijk veel!!) en hoe zouden de kinderen het ervaren.
Nou, dat weten we inmiddels, vol enthousiasme vertelden ze alle drie, dat Italië toch wel de leukste vakantie was geweest en ze gerust weer wilden! Wij ook blij natuurlijk, want zo durven het nog wel een keer aan. En jullie zelf zullen het ook wel weten, genieten de kinderen, dan geniet jezelf ook.
We hebben het heerlijk gehad.
Jullie hebben het prima voor elkaar. We hebben het boek gelezen over het ontstaan van de plannen  en de verbouwing. Tjonge, zeg, veel bloed zweet en tranen!! Maar het resultaat mag er zijn, toppie! We hadden zelf ook spelletjes en speelgoed meegenomen, maar dat is grotendeels in de tas blijven zitten. De gang hadden ze als speelkamer ingericht en ze hebben veel plezier beleefd aan het speelgoed dat er was. En zodoende konden wij ook genieten van de rust, ruimte en de gezelligheid van het huis.
Van de hulp hadden jullie al vernomen dat het weer niet echt geweldig was. Daar hebben we weinig last van gehad, alleen ’s avonds was het in huis best koel en hebben we vaak de houtkachel gestookt om het behaaglijk te hebben. Verder hebben we leuke trips in de omgeving gemaakt en wat tips uit de beschrijving gedaan."
 


Voorjaar 2014

"Ein mit viele Liebe und Aufmerksamkeit renoviertes Haus in einer idyllischen, urspruenglichen Umgebung. Dabei unzaehlige nette Ausflugsziele (Badeorte, Maerkte, geschichtliche und kulinarische Orte), die man in unter einer Stunde Fahrzeit erreichen kann. Trotz all dieser Moeglichkeiten ist es zu empfehlen genug Zeit in Casa Barbabella verbringen - zum Beispiel mit einem Glaeschen Prosecco und schoener Aussicht auf Saliceto. Und mit den lokalen Restauranttipps von Pieter gibt es auch kulinarisch gesehen nur positive Ueberraschungen."


"We hebben genoten van jullie huis, de omgeving, het weer en het lekkere 
eten."

Voorjaar 2013
 
"Wij waren periode 1/6/2013-21/6/2013 in Casa Barbabella. De 1e week met een bevriend stel, de laatste 2 wkn met zijn tweetjes (60+ maar sportief). We hebben met volle teugen genoten v/e perfecte locatie en een perfect huis!! Er was geen "nee" te koop in dit verblijf. Aan werkelijk alles is gedacht. De foto's op de site bedriegen niet! Heerlijk, zeer comfortabel huis/bedden/zitjes buiten etc etc.
Voor mensen met kinderen: speelgoed ten over.
Voor wandelaars: paradijs.
Voor fietsers zoals wij: het einde.
In 3 weken rond de 1000km gefietst en elke keer weer nieuwe prachtige weggetjes ontdekt. (af en toe wel zere poten... steil!!) Wij zijn geen echte "autorijders", zeker met prachtig weer (temperaturen van rond de 30gr) We verkennen de omgeving dus per fiets, zodat je van alles meer kunt genieten. Prachtige natuur. De al eerder op deze site genoemde weg naar Alba is werkelijk prachtig: je rijdt kilometers over een hoogvlakte met aan beide zijden schitterend uitzicht. En het fijnste van al (zeker voor fietsers): om het uur een auto, die je passeert of tegenkomt!!!! Een terrasje met een fijne capuccino (voor weinig) en een lekkere pasta, genietend van een leuke pleintje, het is er allemaal. Heb je weer genoeg van de (eventuele) drukte v/e stadje, binnen no time zit je weer in de middle of fucking nowhere!!
Voor de liefhebbers van strand: zit je ook met een dik half uur, maar ja daar is het weer druk. Ieder zijn meug. In onze omgeving in 3 wkn 2 Holl. auto's gezien.... Zalig wat een rust! Het enige "min"-puntje is de Wifi-verb. Heel erg traag, viel vaak weg. Emails ontvangen ging net aan, versturen met laptop niet, wel met smartfone, maar traag dus. Maar ja.... as dat alles is...
 
M.a.w. ook wij hebben al heel wat huizen in heel Italië gehuurd, maar Casa Barbabella hoort bij de top 3!!"
  
 Najaar 2012
 
"Mooi Casa Barbabella,

Je bent een unieke ervaring in een prachtig stukje Italië, Piemonte. Geweldig gelegen op de top van de wereld met een super uitzicht op het pittoreske dorpje Saliceto. De rust die je uitstraalt heeft ons de werkelijkheid even doen vergeten. We hebben genoten van je gastvrijheid en alle luxe waarmee je ons hebt verzorgd. Een zeer bijzondere ervaring vinden wij de herten in de tuin als je in de ochtend je luiken opent. De streek waarin je fundamenten staan is er een met een rijke historie en een super eetcultuur.

Kortom, nu al heimwee, we zullen je niet snel vergeten!

Twee fans".

 Najaar 2012
 
"Het huis is uitzonderlijk comfortabel, vooral de utiliteitsvoorzieningen zijn super. Zo'n comfortabel huis hebben we nog nooit gehad in Italië!
 
Casa Barbabella ligt precies tussen de Middelandse zeekust (Ligurië) en het centrum van Piemonte (Asti, Alba, Barolo, enz). Je kunt dus alle kanten op. De autorit van Saliceto naar Alba voert je door de o.i. mooiste streek van Piemonte.
In Saliceto kun je alle boodschappen krijgen die je wilt Je kunt joggen rondom het voetbalveld in het dal. Ideale omgeving ook voor wielrennen.
In de pizzeria van Saliceto eet je voor € 10 pp, topdiners in de omgeving kosten niet meer dan € 25 pp. Maar je hoeft ook niet weg van huis: de rust is weldadig!
Er is alles voor kinderen,we hopen terug te kunnen komen met een gezin van onze kinderen."